Wie we zijn

Maarten Salemink

Ik ben Maarten Salemink. Ik ben altijd al liefhebber geweest van taart en gebak. Niet alleen om op te eten maar ook om te maken. Al zolang ik kan, ben ik bezig met koken of bakken. Is het niet in de keuken, dan wel in mijn hoofd. Al jaren wilde ik er iets mee doen. Ik heb al gedacht aan een restaurant, een broodjeszaak, of een koffie- en theeschenkerij aan huis met zoetwaren. Tot mijn partner en ik de kans kregen om met iemand samen te gaan werken en het echt in de praktijk te brengen. Ik ben namelijk goed in het bakken, maar de creativiteit in de professionele afwerking ontbrak bij mij altijd.

Voor mijn eigen huwelijk hadden we Ellen al gevraagd om het gebak te verzorgen. Uiteindelijk gaf ze een tijd daarna aan dat ze wilde stoppen met haar eigen bedrijf. Dat maakte iets in mij los: het is nu of nooit dacht ik. Dus hebben mijn partner en ik een bedrijf opgezet en haar gevraagd of ze het zag zitten om voor ons de bruidstaarten, andere luxe taarten en gebak te gaan verzorgen.

 

 


Ellen van Lith

Mijn naam is Ellen van Lith. Ik vind het heerlijk om creatief bezig te zijn en kan mij dan ook erg uitleven met het bakken van taarten.

Na een opleiding Banketbakker ben ik mijn eigen bedrijf gestart in bruidstaarten. Ik vind het erg leuk om de taarten te maken, maar het ondernemen zelf, zoals administratie en pr, vond ik wat minder leuk.

Mijn bedrijf liep het eerste jaar best goed, maar toen kwam helaas corona om de hoek kijken. Ik heb nu twee lieve kinderen waar ik ook graag veel tijd mee doorbreng en dit heeft mij doen besluiten te stoppen met mijn eigen bedrijf. Toen Maarten voorstelde om samen te werken, waarbij ik voornamelijk het bakken voor mijn rekening mag nemen, werd ik erg enthousiast van het idee. Nu mag ik mij gaan concentreren op datgene wat ik het liefst doe; mooie en lekkere taarten maken. 


De Taarthoeve

Boerenkamplaan 61, 5712 AB  Someren

info@detaarthoeve.nl

Tel. 06-48812280